Naše usluge

Zanima Vas neka naša usluga?

+387 61 474 137

HR OUTSOURCING

Za kompanije koje imaju potrebu za fokusiranim pristupom najvažnijem resursu kompanije, nudimo uslugu outsourcing HR funkcije. Outsourcing HR funkcije podrazumijeva uvođenje i postavljanje: redovni formalnizirani feedback, mjerenje učinka kroz ciljeve, motivacija, engagement, uvođenje novozaspolenih, kodeks pravila i ponašanja, identifikacija i razvoj talenata i druge usluge, po zahtjevu klijenta. Outsourcing može uključivati i on call savjetovanje u pogledu rješavanja specifičnih izazova u vezi sa upravljanjem i razvojem pojedinaca i timova, rezervirano za prvu i drugu liniju menadžmenta.

ŠKOLA ZA MENADŽERE

Vaši menadžeri se po prvi put nalaze u toj ulozi? Želite razviti novu generaciju menadžera i pripremiti ih za buduće uloge? Imate menadžere sa iskustvom, ali potrebno je unaprijediti njihove vještine? Pravo rješenje je Škola za menadžere, sastavljena od serije fokusiranih i i interaktivnih radionica na teme: Upravljanje timom, Feedback i komunikacija, Razvoj timova i pojedinaca – GROW model, Postavljanje timskih i pojedinačnih ciljeva po SMART modelu, Efikasan i inovativan tim, Delegiranje, Motivacija tima, Situacijsko vođenje, Upravljanje promjenama, Upravljanje konfliktima, Time management, Prezentacijske vještine, Strategija tima. Teme su komprimirane u 4 modula, svaki od modula traje od 1 do 2 dana, u ovisnosti od broja plaznika. Po završetku Škole za menadžere, Vaši menadžeri imaju teorijska i praktična znanja koja mogu primjeniti u svakodnevnom radu. Posljedica primjene vještina sa Škole za menadžere, u svakoj kompaniji je značajan rast poslovnog rezultata.

ORGANIZACIJSKE PROMJENE

Vašoj kompaniji je potrebna promjena, ali ne znate ni otkud biste počeli? Mi znamo! Organizacijske promjene podrazumijevaju: snimanje stanja, izvođenje zaključaka i preporuka za naredne korake, osmišljavanje rješenja, pokretanje promjene, provođenje promjene i implementacija rješenja. Pojedinci i timovi su aktivni učesnici i nosioci organizacijskih promjena. Promjene nisu kozmetičke, nego suštinske i u konačnici će za rezultat imati poboljšanje posovnog rezultata, uštede u vremenu ili smanjenje troškova.

PRAVNO SAVJETOVANJE

Savjetovanje o specifičnim izazovima vezanim uz primjenu Zakona o radu, kod izazova koji proizliaze iz radno pravnog okvira, te sačinjavanje seta radno pravnih pravilnika (Pravilnik o radu, Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji, Pravilnik o plaćama i drugim ličnim primanjima radnika ….), sačinjavanje Ugovora o radu, odluka i rješenja koja proizilaze iz radno pravnog odnosa. Pojedinci i timovi su aktivni učesnici i nosioci organizacijskih promjena. Promjene nisu kozmetičke, nego suštinske i u konačnici će za rezultat imati poboljšanje posovnog rezultata, uštede u vremenu ili smanjenje troškova.

SAVJETOVANJE 1 NA 1 - INDIVIDUALNI RAZVOJ

Coaching, ciljano savjetovanje, podrška i pomoć za donošenje poslovnih odluka, rješavanje problema i kriza. Rezervirano za osnivače i top menadžment. Realizuje se kroz indidualizirani pristup, sesije ili on call pružanje podrške. Pojedinci i timovi su aktivni učesnici i nosioci organizacijskih promjena. Promjene nisu kozmetičke, nego suštinske i u konačnici će za rezultat imati poboljšanje posovnog rezultata, uštede u vremenu ili smanjenje troškova.

IN HOUSE TRENINZI I RADIONICE

Organizujemo interaktivne i visoko efikasne inhouse treninge za različite timove ili mješane grupe.
Grupu za trening formiramo zajedno sa klijentom. Treninzi u jednodnevni ili dvodnevni u ovisnosti od teme. Teme naših inhouse treninga su: Vođenje i upravljanje projektima, upravljanje timovima, razvoj timova i pojedinava, mjerenje učinka, motivacija, feedback, efikasno upravljanje vremenom, krizno upravljanje, razvoj prodajnih vještina. Također, moguće je organizovati inhouse trening sa bilo kojom temom koja se dogovori sa klijentom, a shodno trenutnim potrebama.

KREIRANJE KOMPANIJSKE STRATEGIJE

Vaš tim/timovi su duboko u operativnom poslu i zaboravili su šta je svrha i kako doprinose rezultatu kompanije? Kroz tri interaktivne coaching radionice sa ciljanim timom/timovima zajedno ćemo odgovoriti na pitanja: Gdje smo, Gdje želimo biti, Kako ćemo tamo stići. Rezultat ovakvih radionica jeste fokusirani tim koji je ujedinjen, zna svoju svrhu i ima svoje ciljeve i najvažnije od svega – zna kako će te ciljeve i ostvariti. Svi timovima sa kojima smo do sada radili, doživjeli su snažne i korjenite promjene, ostvarili svoje timske i kompanijske ciljeve. Nakon okončanih radionica, konsultatn prati tim u periodu od 6 mejseci kako bi se pobrinuo da se promjena desi i ciljevi ostvare.

ORGANIZACIJA TEAM BUILDINGA SA SVRHOM

Vaš tim/timovi su duboko u operativnom poslu i zaboravili su šta je svrha i kako doprinose rezultatu kompanije? Kroz tri interaktivne coaching radionice sa ciljanim timom/timovima zajedno ćemo odgovoriti na pitanja: Gdje smo, Gdje želimo biti, Kako ćemo tamo stići. Rezultat ovakvih radionica jeste fokusirani tim koji je ujedinjen, zna svoju svrhu i ima svoje ciljeve i najvažnije od svega – zna kako će te ciljeve i ostvariti. Svi timovima sa kojima smo do sada radili, doživjeli su snažne i korjenite promjene, ostvarili svoje timske i kompanijske ciljeve. Nakon okončanih radionica, konsultatn prati tim u periodu od 6 mejseci kako bi se pobrinuo da se promjena desi i ciljevi ostvare.

RADIONICE ZA JAČANJE ZNANJA I VJEŠTINA 1

Unutar ove radionice naučite :
1) Upravljanje vremenom – vratite vrijeme u svoje ruke. 
2) Vođenje projekata na lakši način – ne dozvolite propadanje projekata u startu
3) Kako dati i primiti feedback – mi stalno pričamo, ali koliko glasno?
4) Kako motivisati i zadržati motivaciju tima – pare odavno nisu dovoljne, koji su to načini.
5) Samurajski kodeks u vođenju tima – hrabrost, poštovanje, integritet, osjećaj odgovornosti. Želite li da vaš tim bude sačinjen od hrabrih ratnika sa integritetom?

RADIONICE ZA JAČANJE ZNANJA I VJEŠTINA 2

Unutar ove radionice naučite:
1) Transformacijsko vođenje – koja je tajna timova koji su motivisani  i ostvaruju izuzetne rezultate?
3) Najbolji menadžer – najbolji menadžer je onaj čiji je tim koordiniran, kompetentan i motivisan.
4) Postavljanje ciljeva – kako postaviti prave ciljeve? Mjerljive i dosegljive? Kako obezbjediti realizaciju?
5) Vođenje timova – šta znači „voditi tim“? Koja je uloga vođe? Kako dovesti tim do pobjede?
6) Kompetencije – da bi bili uspješni u poslu koji radimo, moramo imati sva potrebna znanja. Kako definisati koja su to znanja? Kako ih propisati, izmjeriti i razvijati?

RADIONICE ZA MENAŽDERE (trenutne i buduće)

MODUL 1: ULOGA MENADŽERA – ko je menadžer, šta je uloga, koja znanja i vještine su potrebne za uspjeh
MODUL 2: KONCEPTULANE VJEŠTINE – planiranje i implementacija plana odjela u svim segmentima; upravljanje rizicima i krizama; upravljanje promjenama; donošenje odluka; rješavanje problema; upravljanje vremenom
MODUL 3: INTERPERSONALNE VJEŠTINE – komunikacija; emocionalna inteligencija; vođenje kroz vlastiti primjer; razvoj tima; motivacija tima; feedback; vođenje tima kroz ciljeve učinka i razvoja
MODUL 4: KAKO KREIRATI I VODITI POBJEDNIČKI TIM – kako stvoriti pobjednički mentalitet; kako dovesti tim do pobjede; autonomija, a ne kontrola; kako prepoznati snage i potencijale koji će dovest do pobjede; stvaranje sigurnog i poticajnog okruženja

AKADEMIJA ZA PROFESIONALCE

Akademija za profesionalce je set od 3 modula kroz koje polaznici postaju pravi profesionalci:
MODUL 1: ORGANIZACIJA – upravljanje vremenom, kako organizovati i voditi efikasne sastanke, efikasno vođenje projekata – 1 dan
MODUL 2: KOMUNIKACIJA – pravila i alati profesionalne komunikacije, kako uspješno riješiti konflikte u komunikaciji, šta kada je klijent/kupac izrazio nezadovoljstvo – 1 dan
MODUL 3: STAV I PONAŠANJE – rješavanje problema i donošenje odluka, Samurajski kodeks – integritet, poštovanje, hrabrost, čast, suosjećanje, poštenje, odanost – 1 dan

INHOUSE STRATEŠKE RADIONICE O VRIJEDNOSTIMA

VRIJEDNOSTI
Samo strategija koju donese tim, može biti uspješna strategija. Kada tim donosi strategiju, onda učestvuje, osjeća vlasništvo i pripadnost i zainteresovan je da strategija bude uspješno implementirana.
Svi imaju vrijednosti, vizije, misije i raznorazne izjave koje ponosno i isprazno vise po zidovima. Ali šta je ono što mi živimo, kako se ponašamo, u šta vjerujemo, šta promovišemo? Šta dajemo našim klijentima i društvenoj zajednici? Koje su to vrijednosti koje su stvarno naše i koje su u svemu što radimo? Koje nas čine boljima i uspješnijima od konkurencije.

Naručite naše usluge i prepustite našem profesionalnom timu vaše probleme

Zakažite naše usluge jednim klikom putem naše kontakt forme

0 +
Klijenata
0
Godina iskustva
0 +
Završenih projekata